de hangmakers

de hangmakers

Game

De Hangmakers, de game is een sensibiliseringstool en gespreksaanleiding voor (jeugd)ambtenaren en beleidsmakers om op verschillende manieren naar de publieke ruimte te kijken met een extra focus op tieners en jongeren die rondhangen in de publieke ruimte.

Bij de start van het spel krijg je via reviews van de gebruikers van de ruimte alvast een idee wat er al dan niet beter kan in die ruimte.

Aan het werk dus! Welke interventies kies jij met het beperkte budget? Ga je voor kleinere ingrepen zoals het toevoegen van een vuilnisbak? Of meteen voor het grotere infrastructuurwerk? Of toch maar investeren in mensen die werken aan verbinding... Benieuwd hoe de gebruikers jouw ingrepen beleven!

Afhankelijk van het aantal situaties die je wil verkennen heb je een speeltijd nodig van 10 tot 15 minuten. Voor het napraten en reflecteren trek je natuurlijk beter wat meer tijd uit.

Dit spel kwam tot stand dankzij een fijne samenwerking met spelontwikkelaar Brainbugs, de commissie Breed Jeugdbeleid van Bataljong en de mensen van het Departement Cultuur, Jeugd en Media. Deze game is ontwikkeld binnen het Vlaamse jeugd- en kinderrechtenbeleidsplan (JKP), prioriteit 'gezonde en leefbare buurten'.

Zin om te spelen? Contacteer ons via info@dehangmakers.be.

custom
Copyright © De Hangmakers
Design & illustraties van designed.by.lies & development door RegioWebsites